Placeholder image

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Το νέο 500 «la Prima» θα είναι το πρώτο μικρό αυτοκίνητο που θα φέρει την Αυτόνομη Οδήγηση στο Επίπεδο 2, που σημαίνει ένα ανώτερο επίπεδο ασφάλειας στην κίνηση εντός πόλης. Το αυτοκίνητό σας θα είναι ο αξιόπιστος συνοδηγός : θα επιταχύνει, θα φρενάρει και θα σας κρατήσει στη λωρίδα αυτόνομα
FIAT CO-DRIVER
Το νέο 500 «la Prima» θα είναι σε θέση να κάνει τα δρομολόγιά σας πιο ομαλά με πολλούς τρόπους. Πρώτα απ 'όλα, το αυτοκίνητο θα διαβάσει τα οδικά σήματα και θα σας προτείνει ποια ταχύτητα θα πρέπει να κρατήσετε σε αυτόν τον συγκεκριμένο δρόμο. Στη συνέχεια, μόλις ρυθμίσετε την ταχύτητα και την απόσταση από τα χειρστήρια του τιμονιού, το σύστημα θα κρατήσει αυτόματα την απόσταση από το όχημα που προηγείται (όταν υπερβαίνει τα 30 km / h), θα σας κρατήσει στο κέντρο της λωρίδας (όταν υπερβαίνει τα 60 km / h) και θα σταματήσει όταν το ζητήσει η κυκλοφορία.
ΕΥΚΟΛΟΤΕΡΟ ΠΑΡΚΑΡΙΣΜΑ
Όταν κάνετε ελιγμούς με χαμηλή ταχύτητα, το παρκάρισμα θα είναι παιχνιδάκι. Κάτω από 13 km / h, οι αισθητήρες στάθμευσης 360 ° με 11 αισθητήρες τοποθετημένους στην πρόσοψη, στο πλάι και στο πίσω μέρος του 500 «la Prima», θα ανιχνεύσουν οποιοδήποτε εμπόδιο γύρω από το όχημα και θα ενημερώσουν άμεσα τον οδηγό για την απόσταση από οποιοδήποτε αντικείμενο.
ΚΑΝΕΝΑ ΤΥΦΛΟ ΣΗΜΕΙΟ
Όταν οδηγείτε ταχύτερα από 15 km / h και έως 140 km / h, το νέο 500 «la Prima» θα διαθέτει αισθητήρα ικανό να ανιχνεύει αντικείμενα στα τυφλά σημεία, τόσο στην πλευρά όσο και στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου και θα σας προειδοποιεί ένα ηχητικό σήμα και ένα φως στον πλευρικό καθρέφτη.
Κάμερα Οπισθοπορείας
Η κάμερα οπισθοπορείας θα μεταδίδει εικόνα υψηλής ανάλυσης για ό, τι είναι πίσω σας με μέγιστη ευκρίνεια, απευθείας στον πίνακα ελέγχου του 500 «la Prima». Η εικόνα θα εμπεριέχει δυναμικές γραμμές και έναν άξονα κεντρικής γραμμής καθώς περιστρέφεται το τιμόνι, για να βοηθήσει την αντίληψη του οδηγού σχετικά με την απόσταση.
ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΦΡΕΝΑΡΙΣΜΑ
Το νέο 500 «la Prima» θα φρενάρει αυτόματα για να αποφύγει ή να μετριάσει τη σύγκρουση με προπορευμένο όχημα, πεζο ή ποδηλάτη, με ταχύτητα έως και 130 χλμ. / ώρα. Αρχικά, το αυτοκίνητο θα σας ειδοποιήσει μόνο με ακουστική και οπτική προειδοποίηση στο ταμπλό οργάνων και εάν ο οδηγός δεν ανταποκριθεί, το σύστημα πέδησης θα βοήθηεσει τον οδηγό να αποφύγει ή να μετριάσει τις πιθανές επιπτώσεις.
MEINETE ΣΕ ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ
Το νέο 500 «la Prima» θα σας βοηθήσει να παραμείνετε ξύπνιοι και ενεργοί όταν οδηγείτε. Το σύστημα μπορεί να εντοπίσει τα αρχικά σημάδια κόπωσης παρακολουθώντας τις πλευρικές κινήσεις του οχήματος, συμβουλεύοντας τον οδηγό να κάνει ένα διάλειμμα. Μια οπτική και ακουστική προειδοποίηση θα καταγραφεί στο ταμπλό οργάνων.
ΣΤΑΘΕΡΟΣ ΣΤΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΑΣ
Το νέο 500 «la Prima» θα σας βοηθήσει να αποφύγετε την μετακίνηση σας στις λωρίδες κυκλοφορίας, κρατώντας σας σε πορεία με ενεργό δράση στο τιμόνι και προστατεύοντας τον εαυτό σας και τους άλλους από τους οποιους κινδύνους. Όταν η λειτουργία εντοπίσει ότι το όχημα πρόκειται να κινηθεί ακούσια από τη λωρίδα του , προειδοποιεί τον οδηγό με οπτικό, ακουστικό σήμα και με δόνηση του τιμονιού, προκειμένου να διορθώσει ανάλογα.
ΚΛΗΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ
Σε περίπτωση σοβαρών ατυχημάτων που προκαλούν την χρήσης των αερόσακων, μια αυτόματη κλήση έκτακτης ανάγκης θα προωθηθεί απευθείας στον 112 Ευρωπαϊκό Αριθμό Έκτακτης Ανάγκης. Εν τω μεταξύ, η θέση και η κατάσταση του οχήματός σας θα μεταδοθούν αμέσως, ώστε να επιταχυνθεί η διάσωση. Επίσης, ένα κουμπί SOS θα είναι εύκολα προσβάσιμο μπροστά από τον εσωτερικό καθρέφτη, για να λαμβάνετε γρήγορη βοήθεια σε περίπτωση ανάγκης.

Ενδεικτικές εικόνες. Οι πωλήσεις θα ξεκινήσουν τον Οκτώβριο του 2020.