Skip to content Skip to navigation

Αυτοκίνητο πόλης: μικρό αυτοκίνητο, μεγάλες εμπειρίες.

Θέλετε ένα αυτοκίνητο που να μπορεί να κινείται με άνεση μέσα στην πόλη και, ταυτόχρονα, να έχει πάντα ένα άψογο στιλ; Εάν ναι, τότε το αυτοκίνητο πόλης είναι ακριβώς αυτό που ψάχνετε. Όπως μαρτυρά και το όνομά του, το αυτοκίνητο πόλης είναι ένα μικρό αυτοκίνητο, ιδανικό για τη ζωή στα αστικά κέντρα και τις δύσκολες κυκλοφοριακές συνθήκες που επικρατούν εκεί, ιδιαίτερα όσον αφορά το σύνηθες πρόβλημα της εξεύρεσης θέσης στάθμευσης. Σήμερα, η αγορά αυτοκινήτων πόλης καλύπτει το μεγαλύτερο τομέα ολόκληρου του κλάδου της βιομηχανίας αυτοκινήτου, επειδή οι κατασκευαστές αυτοκινήτων έχουν αντιληφθεί ότι ο κόσμος θέλει να οδηγεί με ευκολία μέσα στην πόλη, απολαμβάνοντας όλες τις απαραίτητες ανέσεις. Καταρχάς, εάν σκέφτεστε να στραφείτε στη λύση ενός αυτοκινήτου πόλης, θα πρέπει να κατανοήσετε τα σημαντικότερα ισχυρά σημεία του, αναλύοντας ποια οχήματα καθημερινής χρήσης είναι τα δημοφιλέστερα. Παρακάτω ακολουθεί μια λίστα από καλούς λόγους γιατί να επιλέξετε ένα αυτοκίνητο πόλης:
Όταν είστε στο δρόμο για πολλές φορές τη μέρα και θέλετε να βρείτε θέση στάθμευσης, ένα μικρότερου μεγέθους αυτοκίνητο μπορεί να χωρέσει ευκολότερα σε μικρότερους χώρους.
Τα αυτοκίνητα πόλης καταναλώνουν λιγότερο καύσιμο, επειδή έχουν πιο αποδοτικό κινητήρα σε σχέση με τα κοινά αυτοκίνητα.
Κοστίζουν λιγότερο, αφήνοντας μεγαλύτερα περιθώρια για προαιρετικά πρόσθετα αξεσουάρ, επειδή τα αυτοκίνητα πόλης είναι πιο προσιτά από άλλα αυτοκίνητα.

Ποιος είναι ο καταλληλότερος τύπος κινητήρα;

Αποφασίσατε ότι θα αγοράσετε ένα αυτοκίνητο πόλης, αλλά τώρα έχετε να επιλέξετε τον καταλληλότερο κινητήρα. Ποιος είναι ο καλύτερος; Πετρελαίου, βενζίνης, ηλεκτρικός, υγραερίου, φυσικού αερίου ή υβριδικός; Η επιλογή εξαρτάται από εσάς και τις ανάγκες σας.
Εάν δεν μετακινείστε ιδιαίτερα συχνά, τότε μάλλον είναι καλύτερο να προτιμήσετε ένα μοντέλο με κινητήρα βενζίνης. Χάρη στην καλή ενεργειακή του απόδοση, είναι ιδανικό για όσους δεν είναι αναγκασμένοι να διανύουν διαδρομές μεγάλων αποστάσεων. ,br/> Η τιμή του φυσικού αερίου είναι κατά περίπου δύο τρίτα χαμηλότερη από αυτήν της βενζίνης, όμως το φυσικό αέριο έχει την καλύτερη ενεργειακή απόδοση από όλα τα καύσιμα, ακόμα και από το πετρέλαιο ντίζελ.
Τα υβριδικά αυτοκίνητα είναι εξοπλισμένα με έναν συνδυασμό κινητήρα εσωτερικής καύσης (πετρελαίου ή βενζίνης) και ηλεκτροκινητήρα. Γίνεται πολύς λόγος για τα υβριδικά αυτοκίνητα, τα οποία, μάλιστα, θεωρούνται τα αυτοκίνητα του μέλλοντος, αν και, μέχρι στιγμής, οι τιμές τους εξακολουθούν να είναι πολύ υψηλές.

Μικρή, αλλά σπουδαία επιλογή.

Τα πλεονεκτήματα ενός αυτοκινήτου πόλης είναι η πρακτικότητα, η μειωμένη κατανάλωση καυσίμου και η ευκολία χειρισμού. Οδηγώντας ένα αυτοκίνητο πόλης, μπορείτε επιτέλους να απολαμβάνετε την πόλη χωρίς με άνεση και οικονομία.
Το αυτοκίνητο πόλης είναι ιδανικό για τους ανθρώπους που κάνουν συχνές μετακινήσεις μέσα στην ημέρα, ενώ αυξάνει, επίσης, τις πιθανότητές σας να βρείτε θέση στάθμευσης. Πράγματι, ένα μικρό αυτοκίνητο μπορεί να κινηθεί ευκολότερα από το ένα μέρος της πόλης στο άλλο και να ελιχθεί ανάμεσα στα άλλα, μεγαλύτερα και πιο ογκώδη, αυτοκίνητα. Ένας άλλος λόγος για να προτιμήσει κανείς ένα αυτοκίνητο πόλης είναι η χαμηλή κατανάλωση καυσίμου, αφού όσο μικρότερο είναι το αυτοκίνητο, τόσο μικρότερος είναι και ο κινητήρας του.
Το κόστος είναι ένα ακόμα από τα κύρια πλεονεκτήματα αυτού του τύπου οχήματος καθημερινής χρήσης, ιδίως όταν οι άνθρωποι ακόμα δεν έχουν καταλήξει ως προς το ποιο αυτοκίνητο θα αγοράσουν και το πόσα χρήματα μπορούν να ξοδέψουν. Επίσης, το μικρό αυτοκίνητο μπορεί να αποτελέσει εξαιρετική επιλογή και για τους νέους οδηγούς, που θέλουν να μετακινούνται με ευκολία και με λογικό κόστος. Τα αυτοκίνητα πόλης εκτιμώνται ιδιαίτερα από ανθρώπους που προτιμούν να ξοδέψουν ένα μέτριο χρηματικό ποσό για την αγορά αυτοκινήτου, έτσι ώστε να μπορούν να επικεντρωθούν στα προαιρετικά πρόσθετα αξεσουάρ και τις επιλογές εξατομίκευσης, αλλά και να έχουν τη δυνατότητα να κινούνται μέσα στην πόλη με περισσότερη ελευθερία.

Αυτοκίνητο πόλης εναντίον… αυτοκινήτου πόλης

Εάν ψάχνετε για το καλύτερο αυτοκίνητο πόλης που κυκλοφορεί στην αγορά, θα πρέπει να μπείτε στη διαδικασία να συγκρίνετε μεταξύ τους τα διαθέσιμα μοντέλα, για να βρείτε ποιο είναι το καταλληλότερο για τις ανάγκες σας. Χωρίς αμφιβολία, το νέο Fiat 500 είναι ένα από τα πλέον φημισμένα και εμβληματικά αυτοκίνητα πόλης. Το ισχυρό του σημείο είναι το στιλ του, κάτι που επιτυγχάνεται, μεταξύ άλλων, χάρη στις κομψές χρωμιωμένες λεπτομέρειες του μοντέλου 500 Star και τον σπορ χαρακτήρα του ματ μαύρου χρώματος του μοντέλου 500 Rockstar. Επιπλέον, με μια πλούσια γκάμα 13 διαθέσιμων χρωμάτων εξωτερικού στη διάθεσή σας για να επιλέξετε, το 500 ξέρει ανά πάσα στιγμή πώς να προσαρμοστεί στο στιλ σας και να ξεχωρίζει μέσα στους δρόμους της πόλης.
Από την άλλη πλευρά, το Panda, είναι το αυθεντικό, απολαυστικό και ευφυές αυτοκίνητο, που κερδίζει τις εντυπώσεις με τη λεπτή σχεδίαση, το εμβληματικό προφίλ και τις ζάντες 15". Το τιμόνι έχει πλέον ανανεωμένη εμφάνιση, ενώ το εσωτερικό του Panda είναι επενδεδυμένο με δερμάτινη ταπετσαρία, με λεπτομέρειες με φινίρισμα στιλβωμένου μετάλλου ή τιτανίου, και εξοπλισμένο με 14 αποθηκευτικούς χώρους, ειδικά σχεδιασμένους ώστε να εξασφαλίζουν ότι υπάρχει χώρος για οτιδήποτε.
Με το νέο 500 και το Panda, μπορείτε να κινείστε με ελευθερία μέσα στην πόλη και με λιγότερα προβλήματα στάθμευσης, πράγμα που σας επιτρέπει να έχετε περισσότερο χρόνο στη διάθεσή σας για να αξιοποιείτε στο έπακρο ό,τι καλύτερο έχει να σας προσφέρει η ζωή στην πόλη.

Ελευθερία σε 4 τροχούς.

Το όνειρο κάθε ιδιοκτήτη αυτοκινήτου είναι πάντα το ίδιο: να μετακινείται μέσα στην πόλη με ευκολία και άνεση. Αυτήν ακριβώς την ανάγκη έρχονται να ικανοποιήσουν τα αυτοκίνητα πόλης. Είναι μικρά αυτοκίνητα, ιδανικά για την κίνηση της πόλης και, χάρη στο μικρών διαστάσεων μέγεθός τους, μπορούν να βοηθήσουν τους οδηγούς να ξεπεράσουν το πρόβλημα της στάθμευσης, κάτι που είναι πολύ συνηθισμένο στα μεγάλα αστικά κέντρα.
Ο όρος «αυτοκίνητο πόλης» είναι σχετικά νέος, καθώς επινοήθηκε στις αρχές της δεκαετίας του ‘80 για να χαρακτηρίσει μια κατηγορία οχημάτων που είναι ιδανικά για μετακινήσεις στους πολυσύχναστους δρόμους των πόλεων.
Σε αντίθεση με τα άλλα αυτοκίνητα, τα αυτοκίνητα πόλης είναι ειδικά σχεδιασμένα για να προσφέρουν ελευθερία κατά την οδήγηση στα αστικά κέντρα και να αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις της «ζούγκλας των πόλεων», χωρίς τα συνήθη προβλήματα στάθμευσης. Επιπλέον, είναι πιο εύκολα στο να αποκτηθούν, αφού έχουν χαμηλότερη τιμή από τα κοινά αυτοκίνητα.
Αναμφίβολα, το δημοφιλέστερο μικρό αυτοκίνητο της Fiat είναι το νέο Fiat 500: το κατ’ εξοχήν αυτοκίνητο πόλης, με μια αποκλειστική και μοναδική σχεδίαση, που μπορεί να εξατομικευτεί χάρη σε μια πλούσια γκάμα διαθέσιμων χρωμάτων και εσωτερικών.
Οικονομικό και αξιόπιστο, το αυτοκίνητο πόλης είναι και θα παραμείνει ένα από τα καλύτερα αυτοκίνητα για εξερευνήσεις μέσα στην πόλη με στιλ και άνεση.

500

Το «σύμβολο» του κατ’ εξοχήν αυτοκινήτου πόλης. Κομψό και στιλάτο όπως ένας Star, επιβλητικό και σπορ όπως ένας Rockstar. Απολαύστε στο έπακρο την εμπειρία του στιλ, με την εμφάνιση του νέου 500 Star σε λευκό Star ή με το φινίρισμα του 500 Rockstar σε πράσινο Portofino. Το 500 είναι κάτι παραπάνω από λαμπερό: είναι εκθαμβωτικό!

500C

Το 500 πάντα στοχεύει ψηλά. Και, τώρα, θέλει να μπορείτε να θαυμάζετε την ομορφιά του ουρανού με τη νέα έκδοση cabrio των 500 Star και Rockstar. Δύο νέοι, ανερχόμενοι «star» με απίστευτη εμφάνιση. Αφήστε να σας γοητεύσει το λευκό Star χρώμα αμαξώματος του 500 Star ή απολαύστε τον τολμηρό χαρακτήρα του Rockstar με φινίρισμα σε πράσινο Portofino.

Panda

Αυθεντικό, ευφυές και γεμάτο εκπλήξεις. Το Panda είναι το αυτοκίνητο πού ξέρει πώς να εξελίσσεται με την πάροδο του χρόνου και, ταυτόχρονα, να παραμένει πάντα το ίδιο. Ανακαλύψτε το παιχνιδιάρικο και, συγχρόνως, σαγηνευτικό στιλ του, με το λεπτό πίσω προφίλ, τους προβολείς, την πλούσια επιλογή μοντέρνων και δυναμικών χρωμάτων, τους προφυλακτήρες σε ιδιαίτερους χρωματικούς τόνους και τις ζάντες αλουμινίου 15".