Google και FCA ανακοινώνουν μια πρωτοπόρα συνεργασία για το Πρόγραμμα Αυτο-οδήγησης

Τετάρτη, 4 Μαΐου 2016

- Η Google επεκτείνει το πρόγραμμα δοκιμών αυτο-οδήγησης στα ολοκαίνουργια υβριδικά minivan Chrysler Pacifica
- Οι μηχανικοί της FCA θα εργαστούν μαζί με τους μηχανικούς της Google προκειμένου να ενσωματώσουν στο όχημα την τεχνολογία αυτο-οδήγησης
- Τα αυτο-οδηγούμενα οχήματα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν τους δρόμους μας πιο ασφαλείς και τη μεταφορά πιο προσιτή για εκατομμύρια ανθρώπουςΟι Google Self-Driving Car Project και FCA ανακοίνωσαν μια πρωτοπόρα συνεργασία, μέσω της οποίας θα ενσωματώσουν την τεχνολογία αυτο-οδήγησης της Google στα ολοκαίνουργια υβριδικά minivan Chrysler Pacifica με σκοπό να επεκτείνει η Google το υφιστάμενο πρόγραμμα δοκιμών αυτο-οδήγησης. Αυτό σηματοδοτεί την πρώτη άμεση συνεργασία της Google με μια αυτοκινητοβιομηχανία για να ενσωματώσει το δικό της σύστημα αυτο-οδήγησης σε ένα επιβατικό όχημα, συμπεριλαμβάνοντας τους αισθητήρες και το λογισμικό της. Τα υβριδικά minivan Chrysler Pacifica θα χρησιμοποιηθούν αργότερα μέσα στη χρονιά για τις δοκιμές αυτο-οδήγησης της Google, υπερδιπλασιάζοντας τον προς δοκιμή τρέχοντα στόλο των αυτο-οδηγούμενων οχημάτων Google. Οι αρμοδιότητες των μηχανικών θα κατανεμηθούν με βάση την αντίστοιχη τεχνογνωσία της κάθε εταιρείας. Η FCA αρχικά θα σχεδιάσει και θα παρασκευάσει περίπου 100 οχήματα ειδικά κατασκευασμένα για την τεχνολογία αυτο-οδήγησης της Google. Η Google θα ενσωματώσει σειρά αισθητήρων και υπολογιστών στους οποίους θα στηριχθούν τα οχήματα για την αυτόνομη πλοήγηση στους δρόμους. Μέρος των ομάδων μηχανολόγων των δύο εταιρειών θα εγκατασταθεί σε ειδικό χώρο στο νοτιοανατολικό Μίσιγκαν με σκοπό την επιτάχυνση της σχεδίασης, του ελέγχου και της κατασκευής των αυτο-οδηγούμενων Chrysler Pacifica. "Η FCA διαθέτει μια έξυπνη και έμπειρη ομάδα μηχανικών και το υβριδικό minivan Chrysler Pacifica είναι το κατάλληλο για την τεχνολογία της αυτο-οδήγησης της Google," δήλωσε ο John Krafcik, Διευθύνων Σύμβουλος της Google Self-Driving Car Project. "Η δυνατότητα να συνεργαστούμε στενά με τους μηχανικούς της FCA θα επιταχύνει τις προσπάθειές μας για την ανάπτυξη ενός πλήρως αυτο-οδηγούμενου αυτοκινήτου που θα κάνει τους δρόμους μας πιο ασφαλείς και τους καθημερινούς προορισμούς προσβάσιμους για όσους δεν μπορούν να οδηγήσουν."

Τα αυτο-οδηγούμενα αυτοκίνητα θα έχουν τη δυνατότητα να προλαμβάνουν μερικά από τα 33.000 θανάσιμα τροχαία ατυχήματα που καταγράφονται κάθε χρόνο στους δρόμους των Η.Π.Α., το 94% των οποίων οφείλονται σε ανθρώπινο λάθος. Αυτή η συνεργασία θα βοηθήσει την FCA και την Google να κατανοήσουν καλύτερα τι χρειάζεται για να φέρουν στον κόσμο αυτο-οδηγούμενα αυτοκίνητα.

«Δουλεύοντας με την Google η FCA έχει τη δυνατότητα να συνεργαστεί με μία από τις κορυφαίες εταιρείες τεχνολογίας στον κόσμο για να επιταχύνει τον ρυθμό καινοτομιών στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας," δήλωσε ο Sergio Marchionne, Διευθύνων Σύμβουλος της FCA. "Η εμπειρία που θα αποκτήσουν οι δυο εταιρίες θα είναι θεμελιώδης για τις τεχνολογικές λύσεις του αυτοκινήτου, οι οποίες θα ωφελήσουν τελικά τους καταναλωτές"

Για περισσότερες πληροφορίες:
Τηλ.: +39 (011) 00 63088
Email: mediarelations@fcagroup.com
www.fcagroup.com 

Τα αυτο-οδηγούμενα αυτοκίνητα της Google είναι προς το παρόν υπό δοκιμή σε τέσσερις πόλεις των Η.Π.Α. Τα αυτο-οδηγούμενα υβριδικά minivan Chrysler Pacifica θα δοκιμαστούν από την ομάδα της Google Self-Driving Car Project στην ιδιωτική πίστα δοκιμών της στην Καλιφόρνια πριν κυκλοφορήσουν στους δημόσιους δρόμους.

Σχετικά με την Google Self-Driving Car Project
Η Google Self-Driving Car Project εργάζεται για να αναπτύξει πλήρως αυτο-οδηγούμενα οχήματα που έχουν τη δυνατότητα να κάνουν τους δρόμους μας πιο ασφαλείς και να διευκολύνουν την μετακίνηση για εκατομμύρια ανθρώπους που δεν μπορούν να οδηγήσουν. Ο απώτερος στόχος είναι να βοηθήσει τους ανθρώπους να βρεθούν από το σημείο Α στο σημείο Β με το πάτημα ενός κουμπιού. Στην ιστορία των επτά ετών του προγράμματος, τα οχήματα του στόλου δοκιμών έχουν αυτο-διανύσει πάνω από 1,5 εκατομμύρια μίλια σε δημόσιους δρόμους, και σήμερα δοκιμάζονται στο Mountain View (Καλιφόρνια), Austin (Τέξας), Kirkland (Ουάσιγκτον) και Phoenix (Αριζόνα). Η Google Self-Driving Car Project είναι μέρος του moonshot factory Google X, που είναι μέρος της μητρικής εταιρείας της Google Alphabet.

Σχετικά με την FCA

Η Fiat Chrysler Automobiles N.V. ("FCA"), η έβδομη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο, με βάση τις συνολικές ετήσιες πωλήσεις οχημάτων, είναι ένας διεθνής όμιλος αυτοκινητοβιομηχανίας. Η FCA είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης υπό το σύμβολο "FCAU" και στο Χρηματιστήριο MTA του Μιλάνου υπό το σύμβολο "FCA".

Η συναλλαγή πραγματοποιήθηκε από την θυγατρική της FCA, την FCA Η.Π.Α. LLC. Με έδρα το Auburn Hills, Μίσιγκαν, η FCA Η.Π.Α. LLC σχεδιάζει, κατασκευάζει και πουλάει αυτοκίνητα με τα σήματα της Chrysler, Jeep, Dodge, Ram και Fiat, καθώς και SRT performance vehicle designation. Η εταιρεία διανέμει επίσης το μοντέλο της Alfa Romeo 4C και τα προϊόντα Mopar. Η FCA Η.Π.Α. χτίζει πάνω στα ιστορικά θεμέλια της Chrysler, την πρωτοποριακή αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία που ιδρύθηκε από τον Walter P. Chrysler το 1925, και της Fiat, που ιδρύθηκε στην Ιταλία το 1899 από πρωτοπόρους επιχειρηματίες, μεταξύ των οποίων ήταν και ο Giovanni Agnelli.

Λονδίνο, 3 Μαΐου 2016

Αυτό το Δελτίο Τύπου περιέχει μελλοντικές εκτιμήσεις. Όλες αυτές οι εκτιμήσεις βασίζονται στις παρούσες προσδοκίες και στις προβλέψεις του Ομίλου για μελλοντικά γεγονότα και, ως εκ φύσεως,  υπόκεινται σε εγγενείς κινδύνους και αβεβαιότητες. Σχετίζονται με γεγονότα και εξαρτώνται από συνθήκες που μπορεί να συμβούν ή να υπάρχουν στο μέλλον ή όχι και, ως εκ τούτου, δεν πρέπει να εναποτίθεται σε αυτές αδικαιολόγητη εμπιστοσύνη. Τα πραγματικά αποτελέσματα ενδέχεται να διαφέρουν ουσιωδώς από εκείνα που εκφράζονται σε αυτές τις δηλώσεις ως αποτέλεσμα μιας ποικιλίας παραγόντων, που περιλαμβάνουν: τη μεταβλητότητα και την υποβάθμιση των κεφαλαιακών και των χρηματοπιστωτικών αγορών, συμπεριλαμβανομένης της πιθανότητας νέας κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη, τις μεταβολές στις τιμές των εμπορευμάτων, τις μεταβολές στις γενικές οικονομικές συνθήκες, στην οικονομική ανάπτυξη και άλλες μεταβολές στις επιχειρηματικές συνθήκες, καιρικές συνθήκες, πλημμύρες, σεισμούς ή άλλες φυσικές καταστροφές, τις μεταβολές στις κυβερνητικές ρυθμίσεις, δυσκολίες στην παραγωγή, συμπεριλαμβανομένων των περιορισμών στην εφοδιαστική αλυσίδα και, και πολλούς άλλους κίνδυνους και αβεβαιότητες, οι περισσότερες από τις οποίες είναι πέραν από τον έλεγχο του Ομίλου.

Διαβάστε το Δελτίο Τύπου στα αγγλικά εδώ http://www.fiatpress.com/press/article/117754